Zsidó Andrást a Fiatal Kutatók Akadémiájának tagjává választották

május

03.

általános

A Fiatal Kutatók Akadémiáka (FKA) tagjává választotta a 2021-2026 közötti időszakra dr. Zsidó Andrást, a Pszichológia Intézet oktatóját.

Az FKA 2019-ben alakult, és azóta is a Magyar Tudományos Akadémia elnökének és tagjainak támogatása mellett működik. A szervezet elsősorban a fiatal kutatók problémáira fókuszál. Az MTA törekvéseivel összhangban célja a tudományos kiválóság elősegítése és a tehetséggondozás, a nemzetközi tudományos beágyazottság biztosítása, valamint figyelmet fordít a minőségi tudományos ismeretterjesztésre is.

Az FKA tagjai nem csupán az MTA különböző munkabizottságaiban töltenek be tisztségeket, de aktívan részt vesznek annak programjaiban, eseményeiben is.

A szervezet tagjává olyan kutató jelölhető, aki az MTA köztestületének tagja és első PhD-fokozatának megszerzése óta kevesebb, mint 12 év telt el, valamint taggá válása évében még nem tölti be 40. életévét. A tagság 5 évre szól, mely idő után a tag alumnussá vagy alumnává válik. Minden évben 12 új tag kerül megválasztásra – reprezentálva az Élettudományok, Humán- és Társadalomtudományok, valamint a Természettudományok szakterületeit – addig, amíg 2022-ben az FKA létszáma el nem éri a maximális taglétszámot, a 60 főt.

Gratulálunk Zsidó Andrásnak a megtisztelő tagsághoz! Munkájához sok sikert kívánunk!